BACK

Κοτόπιτα παραδοσιακή με τυρί και αβγά

Μια ιδιαίτερη, μεστή γεύση που ταιριάζει πολύ με ένα καλό άσπρο κρασί! Ένα φαγητό που μπορείτε να σερβίρετε ως ορεκτικό στο τραπέζι σας ή μια καλή εναλλακτική για το πάρτυ σας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 κοτόπουλα
2 1/2φλ. κρεμμύδια τριμμένα φρέσκα και ξερά
5-6 αβγά
2 φλ. τυρί τριμμένο
1φλ. βούτυρο
16-18 φύλλα του μπακλαβά
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 φλ. γάλα

Οδηγίες:

1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και κρεμμυδάκι βράζουμε τα δύο κοτόπουλα.

2. Τα βγάζουμε και αφήνουμε το ζωμό να βράσει μόνος του μέχρι να γίνει πηκτός.

3. Μόλις ο ζωμός πήξει, ρίχνουμε το γάλα και το ψαχνό κρέας και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μερικές βράσεις.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

4. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά, το αφήνουμε να μισοκρυώσει, ρίχνουμε τα αβγά, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε καλά.

5.  Σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει καλά στρώνουμε 7-8 φύλλα μπακλαβά τα οποία έχουμε βουτυρώσει το καθένα ξεχωριστά.

6. Απλώνουμε την γέμιση και από πάνω βάζουμε άλλα 7-8 φύλλα βουτυρωμένα.

7. Ρίχνουμε λίγο βούτυρο ακόμα από πάνω και χαράζουμε τα κομμάτια.

8. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μιάμιση ώρα.

Κατηγορία:
Πιάτο: