BACK

Πατατοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα

Πλούσια, λαχταριστή σαλάτα που μπορεί να θεωρηθεί πλήρες γεύμα. Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν σερβίρουμε ώστε να δέσουν οι  μυρωδιές.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
1 αγγούρι
5 αβγά σφιχτά
4 αγγουράκια τουρσί
2 κ.σ. κάππαρη
Λίγος μαϊντανός και φρέσκος βασιλικός
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
350 γρ.καπνιστή πέστροφα (φιλέτα)

Για τη σάλτσα
6 κ.σ. μαγιονέζα
6 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. μουστάρδα
6-8 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ. σ. ξίδι από φρούτα (μηλόξιδο κλπ.)
2 κ.γλ.  ζάχαρη
2 κ.γλ.  σιναπόσπορο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.

 

1. Βάζουμε τις πατάτες σε μια σαλατιέρα. 

 

2. Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες.

 

3. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτετε στη σαλατιέρα.

 

4. Ρίχνουμε την κάππαρη, τα αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα και τα αβγά κομμένα στα τέσσερα.

 

5. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

 

6. Χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα στο σέικερ ή στο μικρό μπλέντερ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

 

7. Προσθέτουμε την πέστροφα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, βασιλικό και σερβίρουμε.

 

 

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: