BACK

Πατάτες και κοκάρι ψημένα στη χόβολη, με χταποδάκι λιαστό και λαδολέμονο

Ευχαριστούμε πολύ τον σεφ Παναγιώτη Αλεξόπουλο για την απίστευτα δημιουργική συνταγή που μας έδωσε! 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 πλοκάμια απο χταπόδι μέτριο
100 γραμμ. κρεμμύδι κοκάρι (στιφάδου)
1 πατάτα μέτρια
1/2 μελιτζάνα
1 κολοκύθι
Λίγα φύλλα ρόκας
Λίγα φύλλα λόλας πράσινης
Λίγα φύλλα λόλας κόκκινης
Λίγα φύλλα αντιδιού
1 μικρή μαρουλοκαρδιά

Για το λαδολέμονο:
Λάδι Λεμόνι

Οδηγίες:

Αφήστε το χταπόδι να στραγγίξει, κρεμασμένο στον ήλιο. Στη συνέχεια, ψήστε το στο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία,για 30' περίπου. Πλύντε σχολαστικά τις πατάτες και τα κρεμμύδια και ψήστε τα στη χόβολη (τις πατάτες αφήστε τες με τις φλούδες). Κόψτε σε λεπτές φέτες κατά μήκος το καρότο, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα και απλώστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήστε τα σε φούρνο στους 60' για 2 ώρες, δηλαδή μέχρι να αφυδατωθούν εντελώς.
Στη συνέχεια, κόψτε σε λεπτές φέτες και λίγο λοξά το χταπόδι, τρεσάρετέ το στο πιάτο και συνοδέψτε το με το κοκάρι και την πατάτα.
Γρανίρετε με ένα μπουκέτο λαχανικών, το οποίο έχετε δέσει με μια λεπτή φέτα κολοκυθιού, αφού πρώτα την έχετε ζεματί-σει. Τέλος, χτυπήστε τα υλικά για το λαδολέμονο και περιχύστε.


Mια συνταγή του Παναγιώτη Αλεξόπουλου  
απο το βιβλίο Ελληνική Γαστρονομία - 34 Έλληνες Σεφ Δημιουργούν

Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: