BACK

Kugel (πουτίγγα) πατάτας με αβγά

Το kugel είναι μια ένα κλασικό συνοδευτικό πιάτο της εβραϊκής παράδοσης. Μοιάζει με πουτίγγα και γίνεται κυρίως με πατάτα ή με egg noodles. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
αλάτι
2 φλ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 κ.σ. ψιλοκομμένο ασκαλώνι

½ φλιτζάνι λίπος κοτόπουλου ή φυτική μαργαρίνη
μια πρέζα πιπέρι
4 μεγάλα αβγά, καλά χτυπημένα

Οδηγίες:

1. Κόβουμε τις πατάτες στο μπλέντερ.

2. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να στραγγίξουν για 30 λεπτά.

3. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το ασκαλώνι σε ¼ φλιτζανιού λίπος κοτόπουλου για περίπου 5 λεπτά.

4.  Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Δε θέλουμε να γίνουν χυλός.

5. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.

6. Ζεσταίνουμε το λιωμένο λίπος σε ένα μεταλλικό ταψί 25 εκατοστών.

7. Βάζουμε το μείγμα πατάτας στο ταψί και λειαίνουμε το πάνω μέρος με μια πλαστική σπάτουλα.

8. Ψήνουμε για 50 λεπτά, ξεσκέπαστο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.

9. Πριν σερβίρουμε, αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη ή λίπος κοτόπουλου και ψήνουμε σε απόσταση 15 εκατοστών από την πηγή θερμότητας για να γίνει τραγανό.

Tips

Παραλλαγές του kugel γίνονται και με λαχανικά π.χ. κολοκυθάκια ή φρούτα π.χ. μήλα.