BACK

Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο

Η πάστα Φλόρα με μαρμελάδα βερίκοκο είναι η πιο εύκολη και κλασσική συνταγή.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (2 votes)

Συστατικά:

250 γρ.  Βιτάμ
500 γρ. αλεύρι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλάκια γλυκού baking powder
300 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

Οδηγίες:

Από τις πιο αγαπημένες  τάρτες της παιδικής μου ζωής.

Μπορείτε να την φτιάξετε με ό,τι μαρμελάδα έχετε στο ψυγείο σας αλλά η γιαγιά κλασσικά έβαζε μαρμελάδα βερίκοκο.

Η αγαπημένη μου παιδική συνταγή που φτιαχνόταν με την βοήθεια μου και την μαστοριά της γιαγιάς.

Η γιαγιά έκανε όλη την δουλειά αλλά το καλλιτεχνικό μέρος ήταν παιδική υπόθεση.

Η απόλαυση να φτιάχνεις μπαστουνάκια ζύμης και να τα απλώνεις πάνω στην τάρτα ήταν η απόλυτη διασκέδαση των παιδικών μου χρόνων ακούγοντας διάφορες γιαγιαδίστικες ιστορίες.

Δοκιμάστε το και εσείς με τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας.

Σίγουρα θα διασκεδάσουν και θα έρθουν πολύ πιο κοντά σας κάνοντας ένα διάλειμμα από τα αδιάφορα παιχνίδια του υπολογιστή.

 

Εκτέλεση

 

Χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με το μίξερ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε ακόμα λίγο σπάζουμε τα αυγά ολόκληρα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μάλλον μαλακή.

Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Απλώνουμε τα δύο τρίτα από το ζυμάρι σε καλά βουτυρομένο ταψάκι διαμέτρου 25 εκ., φτιάχνοντας περιμετρικά στεφάνι για να συγκρατεί τη μαρμελάδα.

Με το υπόλοιπο ένα τρίτο φτιάχνουμε μικρά μπαστουνάκια πάχους 1/2 εκατοστού και μήκους όσο η διάμετρος της ταρτιέρας

Απλώνουμε τη μαρμελάδα και τη σκεπάζουμε με τα μπαστούνια από την ζύμη.

Ψήνουμε σε φούρνο μέτριο 180 βαθμούς, περίπου 45 λεπτά.