BACK

Καπαμάς Βόλου

Μοσχάρι στην κατσαρόλα με κρεμμύδια και σταφίδες. Από τους παλιούς, παραδοσιακού τρόπους μαγειρέματος του κρέατος. Συνοδεύεται ιδανικά με πιλάφι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1-2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1-2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ½ κιλό σπάλα μοσχαριού με το κόκαλο, ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του ζώου κατάλληλο για κατσαρόλα, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
6 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στη μέση και σε χοντρές φέτες
1 γεμάτο κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ φλ. ξανθές σταφίδες
½ -1 κ.γλ.  ζάχαρη

Οδηγίες:

1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά

2. τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές.

3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε καλά για να τραβήξουν το βούτυρο και το λάδι.

4. Προσθέτουμε την πάπρικα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για μερικά λεπτά.

5. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό, αρκετό ώστε να καλύψει το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, ώσπου να απορροφηθεί σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού και το κρέας να μαλακώσει πολύ, περίπου 90-120 λεπτά.

6. Εν τω μεταξύ βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό για 15-30 λεπτά.

7. Περίπου 10 λεπτά πριν αποσύρουμε το κρέας από τη φωτιά, προσθέτουμε τις σταφίδες και το νερό στο οποίο τις είχαμε μουλιάσει.

8. Δοκιμάζουμε το κρέας και προσθέτουμε κι άλλο αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.

Σερβίρεται ζεστό.

Tips

Μπορείτε να κάνετε ακριβώς το ίδιο φαγητό με χοιρινό, αρνάκι ή κατσικάκι.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: