BACK

Παπαρδέλες με ντομάτα και σαφράν

Προσπαθήστε να βρείτε φρέσκες παπαρδέλες για να κάνετε αυτή τη συνταγή μαζί με φρέσκια σάλτσα από τις πρώτες ντομάτες.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.1 (7 votes)

Συστατικά:

400 γρ. παπαρδέλες
λίγες κλωστούλες από κρόκο Κοζάνης
20 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
1 κουταλιά της σούπας ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετ το λάδι και τηγανίζετε ανακατεύοντας το σκόρδο, την πάπρικα και το κρεμμύδι.

Όταν το σκόρδο αρχίζει να σκουραίνει, το βγάζετε και προσθέτετε τις ντομάτες.

Συνεχίζετε να τηγανίζετε και να ανακατεύετε, μέχρι να μαλακώσουν οι τομάτες και προσθέτετε το κρασί.

Σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά .

Αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με το γούστο σας.

Βράζετε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά, στο οποίο θα έχετε προσθέσει ήδη τον  κρόκο.

Τις βγάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε τις παπαρδέλες σε μια πιατέλα.

Τις περιχύνετε με τη σάλτσα και τις πασπαλίζετε με άφθονο τυρί.

Tips

Ο κρόκος Κοζάνης είναι ό,τι πιο νόστιμο γαι το νερό που βράζουμε τα μακαρόνια.