BACK

Pancakes με βρώμη, γιαούρτι και μπανάνα

Ένα ελαφρύ και πρωινό πιάτο που αγαπούν τόσο οι μεγάλοι όσο και τα παιδιά.

Φυτικές ίνες, βιταμίνες, πρωτεΐνες και ασβέστιο, όλα σε ένα γλυκό και γευστικό πιάτο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (6 votes)

Συστατικά:

 

1 φλ. αλεύρι
1/4 φλ. νιφάδες βρώμης
1 κ. γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ. γ. αλάτι
2 κ. σ. ζάχαρη
1 μπανάνα λιωμένη
1 φλ. TOTAL
1 κ. σ. λάδι
1 αβγό
1/2 κ. γ. Βανίλια

Οδηγίες:

 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τη λιωμένη μπανάνα, το TOTAL, το λάδι, το αβγό (ελαφρώς χτυπημένο) και τη βανίλια, και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε μέσα 2 κουταλιές από το μείγμα μας (ή όσο θέλουμε, ανάλογα με το επιθυμητό μέγεθος).

Καλό θα είναι το τηγάνι μας να έχει ήδη ζεσταθεί και μετά, μόλις βάλουμε τη ζύμη μας μέσα, να χαμηλώσουμε τη φωτιά, να είναι μέτρια προς το χαμηλό.
Αφήνουμε μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες στη ζύμη μας.

Μόλις γίνει αυτό, γυρνάμε το pancake ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/