BACK

Παγωτό με σάλτσα μήλου

Παγωτό δεν χρειάζεται να τρώμε μόνο τους ζεστούς μήνες του χρόνου . Με αυτή την καταπληκτική σάλτσα του σεφ Τσανακλίδη, και τον χειμώνα θα το ευχαριστηθούμε.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (1 vote)

Συστατικά:

300 γρ. παγωτό βανίλια
4 κόκκινα μήλα
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
½ κ.γ. κανέλα
1 σφην. κονιάκ

Οδηγίες:

Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φετούλες, το κονιάκ και την κανέλα.
Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να έχουμε ένα ελαφρύ σιρόπι καραμέλας.
Καθώς βράζουν ανακινούμε ελαφρά το κατσαρολάκι για να ανακατευτούν τα υλικά, αποφεύγοντας το κουτάλι γιατί δεν θέλουμε να μας σπάσουν τα μήλα.
Μόλις η σάλτσα με τα μήλα είναι έτοιμη, τοποθετούμε σε ρηχό ή βαθύ πιάτο 3-4 μπάλες παγωτό βανίλια, ενδιάμεσα τοποθετούμε το μήλο και περιχύνουμε με σιρόπι καραμέλας.
Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα κανέλα και σερβίρουμε.

Tips

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ψιλοκομμένο καρύδι από πάνω που ταιριάζει ιδανικά με το μήλο και τη σάλτσα καραμέλας.