BACK

Μαρμελάδα ροδάκινο με βανίλια και αρμπαρόριζα

Μία μαρμελάδα ροδάκινο που θα σας ενθουσιάσει με τις μυρωδιές της αρμπαρόριζας και της βανίλιας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:

2 κιλά ώριμα ροδάκινα
1.500 γρ. ζάχαρη
2 κλωναράκια φρέσκια βανίλια
χυμό από 1 λεμόνι
3 φύλλα αρμπαρόριζας

Οδηγίες:

Αγοράζουμε ροδάκινα προσέχοντας να μην είναι κτυπημένα και μαύρα.
Τα πλένουμε πολύ καλά και μετά καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα μία στρώση ροδάκινα και μία στρώση ζάχαρη και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα ροδάκινα.

 



Ανοίγουμε το κλωναράκια της βανίλιας κατά μήκος και με το μαχαίρι παίρνουμε τα μαύρα σποράκια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε και ολόκληρα τα κλωναράκια από τις βανίλιες.
Προσθέτουμε και τα φύλλα αρμπαρόριζας και αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μία μεμβράνη για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλο το βράδυ ώστε να αφήσουν τα υγρά τους και να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζουμε την κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για σαράντα πέντε λεπτά περίπου και ανακατεύουμε συχνά αφαιρώντας τον αφρό που βγαίνει.
Προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει ακόμα μία βράση.


Δοκιμάζουμε το δέσιμο της μαρμελάδας με τον πιο κάτω τρόπο

Παίρνουμε μία κουταλιά της σούπας  μαρμελάδα και το ρίχνουμε  σε ένα πιάτο.

Με το δάχτυλο μας κάνουμε μια γραμμή και αν η μαρμελάδα μείνει σταθερή και δεν κλείσει είναι έτοιμη.


Αφαιρούμε τα κλωναράκια της βανίλιας και την αρμπαρόριζα και βάζουμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.