BACK

Κεφτεδάκια a la Καλλίδης

Το πιο αγαπητό μεζεδάκι για όλες τις ηλικίες με την πινελιά του σεφ Βασίλη Καλλίδη

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (24 votes)

Συστατικά:

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια
1 ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
1 σφηνάκι ξύδι
½ ματσάκι μαϊντανός
2 κ.σ. ξερός δυόσμος
1 κ.σ. ρίγανη
1 σφηνάκι ούζο
1 σφηνάκι ξύδι
2 αβγά
3 φέτες ψωμί του τοστ 
Αλεύρι για το πανάρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι,Πιπέρι

Οδηγίες:

Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Σε μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι, ρίγανη και δυόσμο, ούζο και ξύδι. Μουσκεύουμε 3 φέτες ψωμί, τις στραγγίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο μπολ με τον κιμά. Προσθέτουμε τα δύο αβγά και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Πλάθουμε από το μείγμα μας μεγαλούτσικους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν καλά.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα με ντομάτες και μαρουλόφυλλα.