BACK

Χορτόπιτα με κανταΐφι

Το καταΐφι κάνει την χορτόπιτα πολυ πιο τραγανή και αρέσει περισσότερο στα παιδάκια. Μια πολύ καλή επιλογή για τους vegetarian φίλους της παρέας μας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

½ κιλό κανταΐφι
750 γρ. φέτα  θρυμματισμένη
1 κιλό άγρια χόρτα
½ λίτρο γάλα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε τα χόρτα, σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 7 λεπτά και προσθέτουμε το τυρί.
Ανακατεύουμε καλά. Ξαίνουμε το κανταΐφι.  Αλείφουμε ένα στρογγυλό πυρέξ με διάμετρο 20 εκ. με λίγο λάδι και στρώνουμε το μισό κανταΐφι.
Ρίχνουμε τα χόρτα με το τυρί κι απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι.  Έπειτα περιχύνουμε με το γάλα, αφήνουμε για 1 ½ ώρα στο ψυγείο και ψήνουμε στους  180 βαθμούς επί 50 λεπτά μέχρι το κανταΐφι να ροδίσει.

Tips

Διαλέξουμε χόρτα σύμφωνα με την εποχή. Το θερμό καλοκαίρι, που δεν έχουμε άγρια χόρτα, μπορούμε να βάλουμε σπανάκι καλλιεργημένο, προσθέτοντας μυρωδικά και κρεμμυδάκια φρέσκα για να νοστιμήσει.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: