BACK

Γαλλικό τοστ με φέτες τσουρεκιού και κρέμα σοκολάτας

Μια πανεύκολη συνταγή του σεφ Τσανακλίδη που θα γλυκάνει το απογευματινό μας τσάι!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

6 φέτες τσουρέκι
120 γρ. κουβερτούρα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Μαργαρίνη για το τηγάνισμα
4 αυγά
Μισό ποτήρι γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος
2 μπανάνες
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 σφην. ρούμι
2 κ.σ. βούτυρο
1 σφην. κρέμα γάλακτος

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα μέχρι να αφρίσουν και να φουσκώσουν. Βουτάμε μέσα στο μείγμα τις φέτες του τσουρεκιού. Σε μεγάλο τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και τηγανίζουμε τις φέτες τσουρεκιού και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να ροδίσουν.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το ρούμι και μόλις λιώσει ελαφρά προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τις μπανάνες σε χοντρές φέτες και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε τις φέτες τσουρεκιού με τη λιωμένη κουβερτούρα και περιχύνουμε με μπανάνες και σιρόπι.

Tips

Εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε τις αυγοφέτες τσουρεκιού με φράουλες, σαντιγί και μέλι.