BACK

Δροσερό γλυκό με κρέμα λεμονιού και μπισκότα βουτύρου

Το πιο εύκολο γλυκό που θα το φτιάξετε στο πιτς φιτίλι!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Για την κρέμα

1 Ζαχαρούχο γάλα 
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)

Για το μπισκότο
240 γρ. αλεύρι
150 γρ. κορν φλάουρ
230 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
3 γρ. αλάτι
Λίγα φρέσκα μύρτιλα
 

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι αν αφρατέψει και σιγά – σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού.
Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για να σφίξει.
Για τα μπισκότα βάζουμε στον κάδο του μίξερ Kenwood το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Ανακατεύουμε το αλεύρι το κορν φλάουρ και το αλάτι και ρίχνουμε το μείγμα λίγο – λίγο στο μπολ με το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Πλάθουμε με τα χέρια μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
Για το στήσιμο του γλυκό θα χρειαστούμε ένα ψηλό ποτήρι.
Σπάμε 1-2 μπισκότα στον πάτο του ποτηριού, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές κρέμα και μερικά μύρτιλα.
Επαναλαμβάνουμε με ακόμα μία στρώση με μπισκότα, κρέμα και μύρτιλα και σερβίρουμε.

Tips

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μύρτιλα με βατόμουρα ή φράουλες.