BACK

Παγωτό με μασκαρπόνε και κανέλα

Το Mascarpone δίνει την αίσθηση του Semifreddo σε αυτή τη συνταγή. Μπορείτε την ώρα που το σερβίρετε να ρίξετε από πάνω ένα φλυτζάνι του καφέ espresso!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (2 votes)

Συστατικά:

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 κουταλιές τσαγιού τριμμένη κανέλα
450 γραμμάρια μασκαρπόνε
½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος

Οδηγίες:

Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το σιγοβράζετε 3 λεπτά, το βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε την κανέλα και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Ανακατεύετε το σιρόπι με το τυρί μασκαρπόνε και την κρέμα γάλακτος. Τα βάζετε σε μηχανή παγωτού και ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσεως, μέχρι να πήξει το παγωτό και να μπορείτε να το βγάλετε με σκουπ. Εναλλακτικά βάλτε το σε ατομικά φορμάκια και βουτήξτε τα σε καυτό νερό για να βγουν.  

Εάν δεν έχετε μηχανή, βάζετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το τοποθετείτε στην κατάψυξη. Το χτυπάτε καλά κάθε μία ώρα μέχρι το παγωτό να βγαίνει με το σκουπ. Το σερβίρετε σε μπαλάκια, με φρούτα και τραγανά μπισκότα.

 

Tips

Εάν δεν έχετε μασκαρπόνε, αναμιγνύετε ίσες ποσότητες κριμ-τσιζ και παχιά κρέμα γάλακτος.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: