BACK

Ζυμαρικά με μελιτζάνα και αγκινάρα

Ελαφριά και νόστιμη συνταγή, κατάλληλη για νηστεία αλλά και όσους αγαπούν τις μακαρονάδες αλλά προσπαθούν και να τις αποφύγουν λόγω δίαιτας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (7 votes)

Συστατικά:

500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες
3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
​4 καρδιές αγκινάρας από βαζάκι
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Αφήνουμε 30 λεπτά τις μελιτζάνες με αλάτι στο σουρωτήρι να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε.

Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε μαζί με το λάδι το σκόρδο και τις κομμένες αγκινάρες.

Όταν σοτάριστούν και πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και βασιλικό.

Ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.