BACK

Υγρό κέικ λεμονιού

Ιδιαίτερα αρωματικό και βελούδινο επιδόρπιο με το μοναδική ευωδιά του λεμονιού! Συνοδεύστε με παγωτό βανίλια ή με ένα λικέρ. Από το βιβλίο  Γλυκά με φρούτα   Στέλιος Παρλιάρος Εκδόσεις Σιδέρης

 

 

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (20 votes)

Συστατικά:

3 αυγά
175 γρ. ζάχαρη
75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
140 γρ. αλεύρι 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
20 ml ρούμι
ξύσμα από 1 λεμόνι

Επικάλυψη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμός από 1 λεμόνι
"

Οδηγίες:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το λεμόνι.


2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.


3. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ρούμι.

 

4. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  2000 C


Ψήνουμε το μείγμα μας για 7  λεπτά στο φούρνο και στη συνέχεια κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160- 170 0 C  για 40 λεπτά περίπου.

Ανακατεύουμετο λεμόνι και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ.

 

Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και χρησιμοποιοώντας ένα πινέλο γλασάρουμε με την άχνη και το λεμόνι.