BACK

Ρεβύθια με Σπανάκι

Τα ρεβύθια με σπανάκι είναι ένα νηστίσιμο πιάτο που συνδυάζει τα όσπρια με τα χόρτα.

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.4 (7 votes)

Συστατικά:

1 κιλό σπανάκι πλατύφυλλο
½ κιλό ρεβύθια
½ λεμόνι
αλατι και πιπέρι
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό για 8 ώρες.

Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά.  

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ρεβύθια για 45 περίπου.

Προσθέτουμε το λάδι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά.

Ζεματίζουμε το σπανάκι και στρώνουμε ολόκληρα τα φύλλα του σε μια κατσαρόλα.

 

Στραγγίζουμε τα ρεβύθια κρατώντας το ζουμί τους και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι.

Προσθέτουμε το ζωμό των ρεβύθιών και τ’ αφήνουμε να βράσουν για ακόμα 30 λεπτά.

 

 

Για πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση μπορείτε να γκρατινάρετε λίγο τα ρεβύθια και το σπανάκι στο φούρνο με λίγη τριμμένη φρυγανιά από πάνω.