BACK

Τραγανές πατάτες φούρνου

All time classic πατάτες με τραγανή κρούστα και μαλακό εσωτερικό. Ελάχιστα υλικά, αλλά τι αποτέλεσμα! Πειραματιστείτε με τα μυρωδικά για να δώσετε άλλη διάσταση γεύσης κάθε φορά.
Απολαύστε τις με όλα τα ψητά ή και μόνες τους! Αν θέλετε να προσθέσετε λεμόνι κάντε το προς το τέλος του ψησίματος για να μη σκληρύνουν οι πατάτες.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 κιλά πατάτες
ελαιόλαδο
ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, όλα μαζί ή ξεχωριστά
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

1. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 C.


2. Καθαρίζουμε τις πατάτες, στεγνώνουμε σε υφασμάτινη πετσέτα και κόβουμε σε χοντρουλά κομμάτια.


3. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και ρίχνουμε μπόλικο λάδι, αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά να πάνε παντού.


4. Ψήνουμε για περίπου μία ώρα ή μέχρι να ροδίσουν απ’ έξω και να μαλακώσουν εσωτερικά, γυρίζοντάς τις μια-δυο φορές ώστε να πάρουν χρώμα παντού και να κάνουν μια τραγανή κρούστα.