BACK

Τουρλού λαχανικών ανοιξιάτικο

Ένα φαγητό που φέρνει όλα τα καλά της άνοιξης στο τραπέζι σας! Αν σας αρέσει, μπορείτε να βάλετε και λίγη ντομάτα από την αρχή με όλα τα υλικά και να το αρωματίσετε με βασιλικό. Μπορείτε να ψήσετε γαρίδες ή να τηγανίσετε καλαμαράκια για να συμπληρώσετε το τραπέζι και πάντως να πιείτε απαραιτήτως λευκό κρασί ανάλαφρο, όπως ταιριάζει.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1/2 φλ.χλωρά κουκιά
1 φλ.αρακά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
½ μαρούλι
2 πατάτες
4-5 αγκινάρες
1 κρασοπότηρο λάδι
αλάτι & πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κουκιά, καθαρισμένα γύρω γύρω για να μην έχουν ίνες, τον αρακά, τα κρεμμύδια και τον άνηθο ψιλοκομμένα, το μαρούλι κομμένο στα δύο.

2. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες κομμένες στα τέσσερα, τις αγκινάρες, αλάτι, πιπέρι και το λάδι, νερό μέχρι να σκεπαστούν όλα μας τα υλικά και βάζουμε να πάρει μια βράση.

3. Μετά από 2 λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει. Παρακολουθούμε την κατσαρόλα από καιρό σε καιρό, για να μη στεγνώσει το φαγητό και κολλήσει.

4. Όταν είναι μαλακά όλα τα λαχανικά προσθέτουμε το χυμό λεμόνι.

5. Αφήνουμε 5 λεπτά κάτω από τη φωτιά σκεπασμένο και σερβίρουμε.