BACK

Σπαγγέτι Μπολονέζ

Αυτή η συνταγή για μπολονέζ είναι τόσο πλήρης που σιγουρεύει την επιτυχία! Βέβαια με ένα τόσο επικό πιάτο ψάχνουμε την γεύση του σπιτιού μας, της μαγειρικής της γιαγιάς, την γεύση των παιδικών μας χρόνων.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (6 votes)

Συστατικά:

400 γρ. μακαρόνια Νο 10
αλάτι
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. παρμεζάνα

Μπολονέζ
300 γρ. φιλέτο μόσχου
50 ml ελαιόλαδο
80 γρ. κρεμμύδι
αλάτι & πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδου
250 ml ζωμός κρέατος ή νερό
1 τεμ. μπουκέ γκαρνί (θυμάρι δάφνη πράσσο μαϊντανός)

Φοντύ τομάτας
500 γρ. ντομάτες ώριμες
100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι μαύρο

Οδηγίες:

1. Κόβουμε τις άκρες του φιλέτου σε μικρούς κύβους.
2.Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις άκρες του φιλέτου ανακατεύοντας.
3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μπουκέ γκαρνί και τον ζωμό.
4.Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά, για να γλασάρει.
5.Αφαιρούμε το μπουκέ γκαρνί και ετοιμάζουμε το φοντύ τομάτας.
6. Ζεματίζουμε, ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις τομάτες.
7.Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει.
8.Προσθέτουμε τις ντομάτες σε κύβους και αφήνουμε να γλασάρει για 15 λεπτά.
9. Βράζουμε τα μακαρόνια σε κοχλάζον αλατισμένο νερό (αλ-ντέντε), και αφού κρυώσουν τα στραγγίζουμε.
10. Αφού βουτυρώσουμε τα ζυμαρικά σε ένα τηγανάκι, τα σερβίρουμε με τη σάλτσα μπολονέζ.
Συνοδεύουμε χωριστά με τομάτα φοντύ και τυρί τριμμένο.

Tips

Προσοχή στο τσιγάρισμα του φιλέτου. Πρέπει να γίνει με δυνατή φωτιά και για λίγο χρόνο για να μη σκληρύνει. Μπορούμε να τα σερβίρουμε και με σάλτσα κιμά (όπως το παστίτσιο), αντί για μπολονέζ Μπορούμε να ανακατέψουμε τα ζυμαρικά μαζί με τη σάλτσα μπολονέζ και το φοντύ της τομάτας