BACK

Σπαγγέτι με μύδια και μυρωδικά

Ο Βασίλης Καλλίδης μαγειρεύει την πιο νόστιμη συνταγή ζυμαρικών με θαλασσινά

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (8 votes)

Συστατικά:

1 πακέτο Σπαγγετίνη Νο 10

Για το πέστο:

1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι βασιλικό
1/2 φλιτζάνι ρόκα
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. κάπαρη
1 κ.σ. ξινομυζήθρα
6 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μακαρονάδα:

8 ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό μύδια καθαρισμένα με το κέλυφος
1 σφηνάκι σούμα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα από το μαϊντανό, το βασιλικό και τη ρόκα και τα βάζουμε σε μπλεντεράκι.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη, την ξινομυζήθρα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα το σκόρδο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και αφού τα τσιγαρίσουμε για 1 λεπτό στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια. Σβήνουμε με τη σούμα (προσέχοντας τη φλόγα που θα βγάλει όταν καεί το αλκοόλ) και αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαγειρευτούν με σκεπασμένο τηγάνι μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια.

 Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες μας, και δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα μύδια και τα ντοματίνια. Δεν χρειάζεται να τα στραγγίξουμε τελείως γιατί τα νερά του βρασίματος θα κάνουν πιο νόστιμη τη σάλτσα μας. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και 3-4 κουταλιές από το πέστο που φτιάξαμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε

Tips

Πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν κατά το μαγείρεμα.