BACK

Σούπα κρέμα κουνουπίδι

Μια καλή σούπα μπορεί όχι μόνο να μας ζεστάνει μια χειμωνιάτικη μέρα, αλλά μπορούμε και να την βάλουμε σε σφηνοπότηρα να την σερβίρουμε σαν απεριτίφ ή  σαν πρώτο πιάτο σε γεύμα σοβαρό! Η κρέμα κουνουπιδιού πρέπει να είναι λευκή οπότε προσοχή στους χρόνους και έχει φοβερά μαλακιά υφή.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κουνουπίδι (περίπου 1 κιλό)
1 ½  lt ζωμό κότας
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι & πιπέρι
½ φλ. κρέμα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα
μαϊντανός, κρουτόν, μπέϊκον ή καπνιστός σολομός

Οδηγίες:

1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο προσέχοντας να μη σκουρύνει και προσθέτουμε τις πατάτες.

2. Ρίχνουμε τον ζωμό και το κουνουπίδι χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά  περίπου μισή ώρα.

3. Πολτοποιούμε την σούπα με την ράβδο μπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή. Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος.

4. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με κρουτόν ή με μπέικον -ψιλοκομμένο και σοταρισμένο- ή με ψιλοκομμένο καπνιστό σολομό και άνηθο.

Σημείωση: Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με μπρόκολα ή καρότα.

Προέλευση:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: