BACK

Σφακιανό αρνάκι στην κατσαρόλα

Απλότητα και λιτότητα όπως ακριβώς μόνο τα Σφακιά μπορεί να μας διδάξουν. Το φαγητό δε χρειάζεται πολλά για να νοστιμίσει. Μόνο καλή πρώτη ύλη και σιγανή φωτιά για να μαγειρευτεί αργά και σωστά...Αρνάκι ή και κατσικάκι αν προτιμάτε με ελάχιστα, αλλά όλη τη γεύση!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (5 votes)

Συστατικά:

1,5 κιλό κρέας αρνί
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
αλάτι, πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού

Οδηγίες:

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε, το στραγγίζουμε

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το με λάδι  και βάζουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει.

Βάζουμε το κρέας να τσιγαριστεί και αλατοπιπερώνουμε

Προσθέτουμε το λεμόνι και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες περίπου χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: