BACK

Σαλάτα με λάχανο και μήλο

Σαλατούλα, νόστιμη και υγιεινή. Ό,τι πρέπει για να ξεκινάμε την βδομάδα. Από το αγαπημένο μας βιβλίο του Γιάννη Λουκάκου Ψωμί και Αλάτι.
Το κύριο υλικό της, το λάχανο, είναι τώρα στην εποχή του δίνοντας έτσι  ένα εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα. . Μια σαλάτα οικονομική, γρήγορη και πολύ εύκολη στην παρασκευή της.
 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.6 (5 votes)

Συστατικά:

για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα

100 γρ ηλιέλαιο
180 γρ ελαιόλαδο
60 γρ βαλσαμικό ξύδι
20 γρ μουστάρδα ντιζόν
30 γρ μουστάρδα με κοκκους
50 γρ μέλι
50 γρ νερό

για τη σαλάτα

300 γρ λάχανο άσπρο, λεπτοκομμένο (καλύτερα από μαντολίνο)
200 γρ λάχανο κόκκινο, λεπτοκομμένο
60γρ πιπεριά κόκκινη σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
60 γρ πιπεριά κίτρινη σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
80 γρ πράσινο μήλο σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
100 γρ καρότο σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
200 γρ βινεγκρέτ μέλι-μουσταρδα
φυλλα μαϊντανού

Οδηγίες:

Για τη βινεγκρέτ:

βάλτε όλα τα υλικά (εκτός από τα λάδια και το νερό) στο μπλέντερ. Ξεκινήστε το μοτέρ και σιγά σιγά ρίξτε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή αραιώστε με λίγο νερό. Επειδή φτιάχνει αρκετή ποσότητα, φυλάξτε τη σε βαζάκι στο ψυγείο.


Για τη σαλάτα:

Αναμείξτε όλα τα υλικά λίγο πριν σερβίρετε. Το λάχανο, η πιπεριά και το καρότο μπορούν να έχουν κοπεί και από πριν. Το μήλο θα πρέπει να το κόψετε λίγο πριν το σερβίρισμα γιατί μαυρίζει.

Tips

Όπως το καρότο, έτσι και το λάχανο αντέχει κομμένο στο ψυγείο τουλάχιστον για μια-δυο μέρες, ενώ τα περισσεύματα της σαλάτας τρώγονται την επομένη ευχάριστα, αφού το μαρινάρισμα ταιριάζει στο συγκεκριμένο λάχανικό.