BACK

Ριζότο με σουπιές

Νηστίσιμο και εντυπωσιακό μαύρο ριζότο με μελάνι σουπιάς. Αρωματικό και ζουμερό ό,τι πρέπει για τις μέρες που η νηστεία μοιάζει δύσκολη!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.7 (3 votes)

Συστατικά:

1200 γρ σουπιές
280 γρ ρύζι arborio
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
60 γρ ντομάτες
200 γρ κρεμμύδι
20 γρ σκόρδο
20 γρ φύλλα μαϊντανού
3 γρ πιπέρι
20 γρ αλάτι

Οδηγίες:

Πλένουμε, στεγνώνουμε και αφαιρούμε το σκουρόχρωμο δέρμα και το κόκαλο από τη σουπιά και βγάζουμε προσεκτικά το σάκο μελανιού και τον βάζουμε στην άκρη για αργότερα.Κόβουμε το σώμα σε μικρά κομμάτια.


1. Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό και το κρέας της σουπιάς σε μια κατσαρόλα με ζεστό λάδι και προσθέτουμε αλάτι.

2. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και τις ντομάτες, βάζουμε νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει λίγο η σουπιά.

3. Προσθέτουμε το πλυμένο ρύζι, νερό ή ζωμό ψαριού μέχρι να καλύπτει το ρύζι και βράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

4. Πριν το βγάλουμε από τη φωτιά, λίγο πριν μαγειρευτεί πλήρως το ρύζι, προσθέτουμε το μελάνι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για τα τελευταία 5 λεπτά.