BACK

Ρεβύθια με σύγλινο

Ένας ιδιαίτερος τρόπος για να νοστιμήσουμε τα ρεβύθια μας!

Το καπνιστό κρέας τα λουκάνικα ή το σύγκλινο κάνουν θαύματα σε όλες τις συνταγές με όσπρια!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (5 votes)

Συστατικά:

1 κιλό ρεβύθια 
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 φλ. ελαιόλαδο
200 γρ. σύγλινο ( κάθε άλλο καπνισμένο κρέας μπορεί να το αντικαταστήσει)
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι
λίγη σόδα

Οδηγίες:

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε αλατισμένο χλιαρό νερό τα ρεβύθια για να φουσκώσουν.

Την επομένη τα στραγγίζουμε, τα τρίβουμε με σόδα και τ’ αφήνουμε για 1 ώρα.

Τα ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.

Βάζουμε τα ρεβύθια να βράσουν σε νερό για περίπου 1 ώρα. Τα στραγγίζουμε.

Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με λάδι.

Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το κρέας σε μικρά κομμάτια, λίγο νερό το χυμό του λεμονιού και τ’ αφήνουμε να ολοκληρωθεί η βράση τους.

Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
 

Tips

Όσα ρεβύθια περισσέψουν μπορούμε να τα κάνουμε ένα ωραίο dip χούμους