BACK

Ραβανί

Από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά με τρυφερό σιμιγδάλι και ευωδιαστό σιρόπι. Από τις κλασικές μας γεύσεις. Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (3 votes)

Συστατικά:

2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλ. αλεύρι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βιτάμ
5 αβγά
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.γλ. baking powder
1 κ.γλ. σόδα

Σιρόπι
3 1/2 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
φλούδα από ένα πορτοκάλι

Οδηγίες:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  • Αναμειγνύουμε το αλεύρι, σιμιγδάλι, σόδα, baking powder, τις βανίλλιες και το ξύσμα λεμονιού.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ να αφρατέψει καλά
  • Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με τους κρόκους να ασπρίσουν.
  • Τους προσθέτουμε στο βιτάμ,  και ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  • Στο μείγμα του βουτύρου προσθέτουμε εναλλάξ τη μαρέγκα με το αλεύρι.
  • Ψήνουμε στούς 180 0C στόν φούρνο για 45 λεπτά.
  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8-10 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.