BACK

Ψητό αρνί με γιαούρτι (Tave kosi)

Παραδοσιακό πιάτο της Αλβανίας που μαγειρεύεται κυρίως το Πάσχα με αρνί και ρύζι που μαγειρεύονται μαζί με γιαούρτι. Υπέροχα γήινο και γευστικό!

Την ίδια συνταγή την κάνουν και οι Βλαχοι στην Ελλάδα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (19 votes)

Συστατικά:

1 1/2 κιλό μπούτι ή ωμοπλάτη αρνιού

αλάτι
πιπέρι
3/4 φλ. βούτυρο
2 κ.σ. ρύζι
1 κιλό γιαούρτι
5 αβγά χτυπημένα
1 κ.σ. αλεύρι
 

Οδηγίες:

 

Κόβουμε το κρέας σε 4 μερίδες και αλατοπιπερώνουμε. 
1. Περιχύνουμε με το το μισό από το βούτυρο που έχουμε στο φλυτζάνι και ψήνουμε στους 170-180°C  αλείφοντας πότε πότε με το ζουμί του, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
2. Ανακατεύουμε το ρύζι στο ζουμί του ταψιού. 
3. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη ενώ φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού.
4. Αλατοπιπερώνουμε το γιαούρτι. 
5. Προσθέτουμε τα αβγά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Βάζουμε στην άκρη.
6. Λειώνουμε το υπόλοιπο ½ φλ. βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. 
7. Σοτάρουμε μέχρι να είναι ομοιόμορφο.
8.  Προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
9. Ρίχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού στο ταψί, ανακατεύουμε με τα κομμάτια κρέατος και ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά. 
Σερβίρεται ζεστό.