BACK

Ψητή ρέγκα με μάραθο

Την άνοιξη που έχουμε μπόλικο φρέσκο μάραθο, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το πιάτο που θα σας ενθουσιάσει με τα αρώματα του. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

6-8 ρέγκες, περίπου 225 γρ. η κάθε μία
2 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
3/4 κουτ. γλυκού αλάτι
6 κουτ. σούπας βούτυρο
χυμός δύο μεγάλων λεμονιών
ελαιόλαδο για επάλειψη

Οδηγίες:

Καθαρίστε καλά το ψάρι, κόβοντας τα κεφάλια και τις ουρές.  Χαράξτε 3 στενές σχισμές σε κάθε πλευρά. Αναμίξτε το μάραθο και το αλάτι και τοποθετήστε το μίγμα αυτό στις εγκοπές και τις κοιλότητες του ψαριού.

Λιώστε σε ένα ρηχό ταψί το βούτυρο. Προσθέστε το χυμό λεμονιού. Τοποθετήστε το ψάρι από πάνω και γυρίστε το μια φορά για να αλειφτούν και οι δύο πλευρές. Ψήστε σε ζεστό φούρνο για 4-5 λεπτά η κάθε πλευρά. Αλείψτε μια φορά την κάθε πλευρά με ελαιόλαδο και το ζουμί του ψαριού. Σερβίρεται ζεστό.

Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: