BACK

Ψαρόσουπα

Η κλασσική Ελληνική ψαρόσουπα που αν θέλετε μπορείτε να την αυγοκόψετε κιόλας. Αν είστε κοντά σε θάλασσα, καθαρίστε τα ψάρια με θαλασσινό  νερό. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

½ κιλό μπακαλιάρο
½ κιλό πέρκα
2 μπαρμπούνια
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
2 μεγάλες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
1 καρότο χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι (250 ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
χυμός λεμονιού
τριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζετε και πλένετε το ψάρι κάτω από τη βρύση. Ζεσταίνετε το λάδι σε χαμηλή φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Τοποθετείτε τις πατάτες και τα καρότα πάνω από τα κρεμμύδια και βάζετε από πάνω το ψάρι. Προσθέτετε τα καρυκεύματα. Γεμίζετε με νερό, μέχρι να καλυφθεί το ψάρι.

Το βράζετε σε δυνατή φωτιά για 40 λεπτά, σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Σκεπάζετε για 8-10 λεπτά και σερβίρετε ζεστό, με τριμμένο πιπέρι.

Tips

Ό,τι πιο φρέσκο ψάρι στην ψαραγορά μπορεί να χρησιμοποιηθεί εδώ.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: