BACK

Πράσινη σαλάτα με σταμναγκάθι και ρόδι

Μία νόστιμη και ξεχωριστή σαλάτα κυρίως χάρη στο σταμναγκάθι που είναι ένα πολύ ιδιαίτερο άγριο χόρτο!

Από το βιβλίο Στην κουζίνα με την Αργυρώ  της  Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Εκδόσεις Φερενίκη

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 ματσάκι σταμναγκάθι
1 ματσάκι φύλλα ρόκας
6-7 μαρουλόφυλλα
1/3 φλ. ρόδι
1/3 φλ. κουκουνάρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
3 κ.σ. πετιμέζι
αλάτι

Οδηγίες:

1. Καθαρίζουμε πλένουμε και στραγγίζουμε όλα μας τα λαχανικά και το σταμναγκάθι..

2. Βάζουμε τα λαχανικά σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε με το ρόδι και το κουκουνάρι.

3. Χτυπάμε το λάδι, το μπαλσάμικο και το πετιμέζι μέχρι να γίνει κρέμα και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα, την τοποθετούμε σε σαλατιέρα και σερβίρουμε αμέσως.