BACK

Κοτόπουλο γεμισμένο με φέτα και δυόσμο

Ιδιαίτερη γεύση με έντονο άρωμα Μεσογείου για ένα πιάτο ελαφρύ που θα σας ικανοποιήσει πλήρως, όταν κάτι ξεχωριστό θέλετε να δοκιμάσετε αλλά δεν είστε σίγουροι τι....

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

2 στήθη κοτόπουλου
30 γρ. φέτα σε λεπτές φέτες
1 φλ. φρέσκο δυόσμο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.γλ.  λάδι
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

1. Κόβουμε κάθε στήθος στη μέση. Σε κάθε κομμάτι ανοίγουμε στο πλάι μια σχισμή και τη γεμίζουμε με 2-3 φέτες τυρί και 6-8 φύλλα δυόσμο.

2. Σφραγίζουμε τα κομμάτια με λαδωμένες οδοντογλυφίδες και τα βάζουμε σε γυάλινο ή κεραμικό σκεύος.

3. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο που έμεινε και τον πασπαλίζουμε στο κοτόπουλο.

4. Περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 30 λεπτά γυρνώντας 1-2 φορές.

Προθερμαίνουμε το γκριλ στη μέγιστη θερμοκρασία.

5. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα και ψήνουμε το κοτόπουλο 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

6. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε αμέσως.

Tips

Mπορείτε να βάλετε και μπουτάκια αν τα προτιμάτε.