BACK

Φιλέτο κοτόπουλου με κρούστα από μαστίχα

Αρωματικό φιλέτο κοτόπουλο που θα σας ξαφνιάσει. Όσοι το έχετε δοκιμάσει είναι σίγουρο ότι σας έχει ενθουσιάσει. Οι υπόλοιποι ετοιμάστε το στο σπίτι και εκπλαγείτε με το πόσο ταιριάζει το απαλό άρωμα της μαστίχας με το λευκό, τρυφέρο κρέας από το κοτόπουλο. Συνοδεύστε με πλούσια πράσινη σαλάτα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 φιλέτα κοτόπουλου
5 κ.σ.  γαλέτα
5 κόκκους μαστίχα
6 κ.σ. φρέσκο βούτυρο αγελάδας
3 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα

Οδηγίες:

1. Σε ένα ρηχό ταψάκι βάζουμε το κοτόπουλο με λίγο βούτυρο να ψηθεί για να σφίξει το κρέας.

2. Χτυπάμε στο γουδί ή στο μίξερ την μαστίχα με το χονδρό αλάτι

3. Ετοιμάζουμε μια πάστα με το βούτυρο, την γαλέτα τα φιστίκια και τη μαστίχα.

4. Πάνω από το προψημένο φιλέτο, στρώνουμε ένα πόντο από την πάστα, σε μια πλευρά του κρέατος.

5. Ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο στους 200°C.