BACK

Πάβλοβα με φράουλες

Τραγανή μαρέγκα, αφράτη σαντιγί, φρέσκες φράουλες και η αποθέωση της γλύκας. Η μπαλαρίνα Anna Pavlova έγινε γλυκό με φρουτένια αρώματα για να την θυμόμαστυε για πάντα. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (30 votes)

Συστατικά:

500 γρ φρέσκιες φράουλες
500 γρ κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ περίπου  3 ασπράδια αυγών 
100 γρ ζάχαρη κρυσταλική
150 γρ ζάχαρη άχνη
​1 κουτ γλ. χυμό λεμόνι
2 βανίλιες σκόνη 
 


 

Οδηγίες:

Παρασκευή της μαρέγκας


​Χτυπάμε με το σύρμα στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη την 1 βανίλια και το λεμόνι σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου γίνει μία σφιχτή μαρέγκα περίπου 20-25 λεπτά.
Με μία πλαστική σπάτουλα προσθέτουμε 100 γρ από την κοσκινισμένη άχνη και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 100 βαθμούς Κελσίου.
Σε ίσιο ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε την μαρέγκα μας σε κύκλο διαμέτρου 30 εκ φτιάχνοντας μια μικρή λακκούβα σαν έναν κρατήρα ηφαιστείου.
Ψήνουμε χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο για 2 ώρες και μετά σβήνουμε τον φούρνο ανοίγουμε ελαφρά  την πόρτα και αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν σιγά σιγά για 2 τουλάχιστον ώρες
Θα πρέπει η μαρέγκα μας να ξεκολλάει εύκολα από την λαδόκολλα.

 

Παρασκευή της σαντιγί 


Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τα 59 γρ της άχνης και την 1 βανίλια μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.

 

Συναρμολόγηση


Καθαρίζουμε τις φράουλες με μπόλικο νερό και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια
Επάνω στην μαρέγκα μας βάζουμε ένα μικρό στρώμα σαντιγί και ένα στρώμα φράουλες επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και τέλος διακοσμούμε με μεγάλα κομμάτια φράουλες

Το γλυκό μας είναι έτοιμο και πρέπει να καταναλωθεί άμεσα

Tips

Την τρώμε όσο πιό φρέσκια, ή δυνατόν την ιδια στιγμή της συναρμολόγησης.
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: