BACK

Παϊδάκια με ρεβύθια πουρέ

Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, αν δε μετρήσουμε στο χρόνο παρασκευής της το μούλιασμα και βράσιμο των ρεβυθιών και το μαρινάρισμα του κρέατος.

Μπορείτε να κάνετε την προεργασία από την προηγούμενη μέρα. Υπολογίστε 4 παϊδάκια και 150 γρ. ρεβύθια περίπου το άτομο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (6 votes)

Συστατικά:

16 παϊδάκια γάλακτος
λίγο λάδι

Για τη μαρινάδα

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

3 κ.σ. μέλι

3 κ.σ. fish sauce (θα τη βρείτε σε μεγάλα σουπερμάρκετ ή καταστήματα με ασιατικά προϊόντα)

λίγο αλάτι (η fish sauce είναι αλμυρή)

πιπέρι

3/4 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο

1/4 κ.γλ. φασκόμηλο

1 κ.γλ. σκόνη μουστάρδας

Για τον πουρέ
500 γρ. βρασμένα ρεβύθια

1 κρεμμύδι χονδροκομμένο

2 σκ. σκόρδο

1 πρέζα κύμινο σκόνη

αλατοπίπερο

λίγο λεμόνι

λίγο λάδι

 

Για το σερβίρισμα

άσπρο και μαύρο πιπέρι

 

Οδηγίες:

Αφήνουμε τα παϊδάκια να μαριναριστούν για 4 ώρες.

Ψήνουμε τα παϊδάκια στους 200 βαθμούς (περίπου 3-4 λεπτά στο γκριλ).

Βάζουμε τη μαρινάδα να βράσει δυνατά μέχρι να μείνουν μερικές κουταλιές.

Τσιγαρίζουμε το κύμινο, σκόρδο και κρεμμύδι με λίγο λάδι παραπάνω από το κανονικό.

Περνάμε τα ρεβύθια, το σκόρδο και το κρεμμύδι στη μηχανή του πουρέ.

Τα βοηθάμε με το λάδι τηγανίσματος.

Στήνουμε τον πουρέ σαν ηφαίστειο, καρφώνουμε τα παϊδάκια στα πλάγια και περιχύστε με την καλά συμπυκνωμένη μαρινάδα.

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Tips

Η τέλεια συνταγή να φτιάξετε με το υπόλοιπο της ρεβυθάδας που έμεινε. Μπορείτε φυσικά και να μην φτιάξετε τα ρεβύθια πουρέ αλλά να τα αφήσετε ως έχουν.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: