BACK

Φασολάδα μοναστηριακού τύπου

Νόστιμη και μυστηριακή αυτή η φασολάδα που παίρνει τη γεύση της και τα αρώματα από το πήλινο σκεύος στο οποίο μαγειρεύεται. Αν δεν είναι μέρες νηστείας μπορείτε να προσθέσετε και λίγο λουκάνικο που κάνει ακόμα πιο απολαυστικό αυτό το φαγητό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.7 (7 votes)

Συστατικά:

200 γρ. φασόλια λευκά
2-3 καρότα
μισό σέλινο
1 κρεμμύδι
1-2 ντομάτες
1-2 πιπεριές
1-2 κόκκινες καυτερές πιπεριές ή κόκκινο πιπέρι
μαϊντανός, δυόσμος, ηλιέλαιο και αλάτι

Οδηγίες:

 

1. Βάζουμε τα φασόλια να μουλιάσουν σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Στραγγίζουμε. Ξεπλένουμε λίγο. Βάζουμε  τα φασόλια να βράσουν σε ένα πήλινο σκεύος μαζί με το λάδι, τα ψιλοκομμένα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλινο και νερό τόσο ώστε να τα καλύπτει κατά 3 δάχτυλα. Αφήνουμε να βράσουν 120 λεπτά τουλάχιστον.

2. Προσθέτουμε και τις πιπεριές, την αλεσμένη ντομάτα, και το δυόσμο.

3. Αλατίζουμε και βράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι.

4. Σερβίρουμε τη φασολάδα πασπαλισμένη με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: