BACK

Μελιτζάνες γεμιστές με προσούτο

Η μελιτζάνα είναι το κατ' εξοχήν καλοκαιρινό λαχανικό που ενδεικνύεται για γέμισμα. Εδώ η ιταλική εκδοχή από τα δικά μας "παπουτσάκια" είναι πιο ραφινάτη.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 μακρόστενες μελιτζάνες (750 γρ. συνολικά)
180 γρ. μοτσαρέλα
120 γρ. προσούτο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 αβγά
τριμμένη παρμεζάνα
βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος, αφού έχουμε αφαιρέσει τις δύο άκρες. Χαράζουμε την επιφάνεια, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε τις μελτιζάνες από το φούρνο και αφαιρούμε τη σάρκα τους από τη μέση της μελιτζάνας, προσεκτικά για να μην τις σκίσουμε. Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε την κρέμα.

Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό με τη σάρκα της μελιτζάνας, το προσούτο, τη μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα αυτό. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Tips

Να διαλέξετε μελιτζάνες χοντρούλες, χωρίς χτυπήματα, για να μην ταλαιπωρηθείτε στο γέμισμα.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: