BACK

Λουκάνικο με πατάτες της κατσαρόλας

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που μπορεί να παίξει πολλαπλούς ρόλους στο τραπέζι σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

700 γρ. πατάτες ή 4 μεγάλες πατάτες
250 γρ. πικάντικο λουκάνικο (κατά προτίμηση καπνιστό)
50 γρ. καπνιστό μπέικον
50 γρ. κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας άρτυμα λαχανικών
φύλλο δάφνης
μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι
γλυκιά κόκκινη πάπρικα
αλεύρι
1 λίτρο νερό

Οδηγίες:

Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κύβους τις πατάτες, κόψτε σε φέτες το μπέικον και το λουκάνικο και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Ζεστάνετε λίγο φυτικό λάδι και τσιγαρίστε το μπέικον, το κρεμμύδι και το λουκάνικο.

Πασπαλίστε με την κόκκινη πάπρικα και προσθέστε τις πατάτες, το άρτυμα λαχανικών, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.

Πασπαλίστε με αλεύρι, ανακατέψτε καλά και προσθέστε την απαιτούμενη ποσότητα νερού. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέστε τον κομμένο μαϊντανό και το σκόρδο και αν θέλετε, προσθέστε 200 ml ξινή κρέμα.

 

Αφήστε το να πάρει μια βράση και σερβίρετε.