BACK

Φιλέτο πιπεράτο

Επειδή το φιλέτο πιπεράτο είναι αρκετά καυτερό στη γεύση μπορούμε να μην το περάσουμε από το πιπέρι αλλά να προσθέσουμε πιπέρι τη στιγμή του τσιγαρίσματος στο τηγάνι.

Είναι ένα πιάτο που συνδυάζεται με περισσότερα είδη πιπεριού όπως άσπροι και κόκκινοι κόκκοι ή ακόμα πράσινοι κόκκοι Μαδαγασκάρης. Oι "πατάτες Άννα" είναι απλά φανταστικές!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (2 votes)

Συστατικά:

800 γρ. φιλέτο βοδινό, κομμένο σε μερίδες
μπράντυ ή κονιάκ
300 ml ντεμί γκλας
αλάτι
ελαιόλαδο
βούτυρο
10-15 γρ. κόκκοι πιπεριού πράσινοι - μαύροι
30 γρ. βούτυρο
40 γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Πατάτες Άννα
400 γρ. πατάτες
βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες:

1. Βάζουμε τους κόκκους πιπεριού σε μια πετσέτα και τους συνθλίβουμε με τον πλάστη. Περνάμε ένα-ένα τα φιλέτα, πρώτα από τη μια πλευρά, κατόπιν από την άλλη πιέζοντάς τα, έτσι ώστε οι κόκκοι του πιπεριού να κολλήσουν πάνω στο κρέας.


2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο-βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα φιλέτα για 3 λεπτά στην κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά.

3. Αφαιρούμε όση λιπαρή ουσία παρέμεινε, προσθέτουμε το μπράντυ και ανάβουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το σκούρο φον μόσχου ή ντεμί γκλας στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσει για ακόμη λίγο ελέγχοντας το αλάτι.

4. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια στη σάλτσα, για να δέσει. Προαιρετικά, ανοίγουμε το χρώμα της σάλτσας με λίγο κρέμα γάλακτος.

Για τις πατάτες Άννα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C

1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

2. Τις βάζουμε σε μία λεκάνη χωρίς να τις πλύνουμε και τις ανακατεύουμε με λίγο λαμπικαρισμένο βούτυρο.

3. Παίρνουμε μικρές φόρμες σε σχήμα κύκλου, βουτυρώνουμε και τοποθετούμε τις φέτες της πατάτας με κυκλική φορά, έως ότου γεμίσει η φόρμα. Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και τις ψήνουμε στο φούρνο.

Σερβίρουμε το πιπεράτο φιλέτο γαρνίροντάς το με τις πατάτες Άννα.

 

Tips

Μπορείτε να το σερβίρετε με μανιτάρια σωτέ!
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: