BACK

Κοτόπουλο με σταφύλια

Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μας παρουσιάζει βήμα βήμα μια λαχταριστή συνταγή με κοτόπουλο και σταφύλια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.1 (8 votes)

Συστατικά:

2 φιλέτα από κοτόπουλο
​4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
2 πιπεριές χρωματιστές 
1/2 φλ. γλυκό λευκό κρασί
1 φλ. ρώγες σουλτανίνας
Αλάτι και πιπέρι

 


 

Οδηγίες:

Κόβουμε το σταφύλι στην μέση.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια έτσι ώστε να μαγειρευτεί πιο γρήγορα.


 

Κόβουμε τις πιπεριές σε μακρόστενες λωρίδες.



Σε μεγάλο τηγάνι αντικολλητικό ζεσταίνουμε δυο κουταλιές λάδι και προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε  μέχρι να ψηθούν καλά. Αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη κάπου ζεστά. 



Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρουμε το κοτόπουλο. 



Ρίχνουμε το κρασί, αλατοπιπερώνουμε  κι αφήνουμε το κοτόπουλο να γίνει . Δεν πρέπει να παραβράσει αλλά ούτε και να μείνει άψητο. Μόλις  τρυπάμε λίγο το υγρό που θα βγαίνει να μην ροζίζει.



 Προσθέτουμε τα σταφύλια και το βούτυρο - που βοηθάει την σάλτσα να πήξει- κι αφήνουμε 2 λεπτά να γίνει η σαλτσούλα



Δοκιμάζουμε πάντα το αλάτι και το πιπέρι καθώς μαγειρεύουμε για να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.



​Ξαναρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και την πιπεριά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.



Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου. Δείτε τις ώρες στο site του www.sidayes.gr
 

Tips

Μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή χρησιμοποιώντας κοτοπουλάκι νάνο.