BACK

Κέικ σοκολάτας

Ένα κέικ με ελάχιστο αλεύρι και αμύγδαλα - ειδικό για όσους έχουν δυσανεξία . Μια συνταγή του σεφ Παρλιάρου.
Μπορείτε να προσθέσετε από πάνω το γλάσο σοκολάτας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (6 votes)

Συστατικά:

120 γρ. κουβερτούρα
160 γρ. βούτυρο σε
θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη
160 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
4 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
70 γρ. αλεύρι
½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε έως ότου το βούτυρο λιώσει εντελώς και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την αμυγδαλόσκονη και τα αυγά.
Ομογενοποιούμε πολύ καλά και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ψηλό ταψί διαμέτρου 20 - 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 - 25 λεπτά.
Εάν χρειαστεί, ψήνουμε λίγο παραπάνω. Το κέικ πρέπει να είναι ελαφρώς νωπό στο εσωτερικό του. Αφήνουμε να κρυώσει και το γλασάρουμε.

Tips

Μπορεί να μείνει αεροστεγώς κλεισμένο για δυο τρεις μέρες
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: