BACK

Καπνιστό χοιρινό με μέλι και μπύρα

Θα ξαναγυρίσουμε σύντομα στα παραδοσιακά. Ωστόσο για δείτε σήμερα ένα ιδιαίτερο, αλλά απίστευτα γευστικό πιάτο. Μάλλον στα πρώτα θα το κατατάσσαμε ή κατάλληλο για μπουφέ. Καπνιστό χοιρινό με σάλτσα μελιού-μπύρας. Αν ο ανανάς σας φαίνεται too much, μπορείτε να τον παραλείψετε. Να ξέρετε όμως, ταιριάζει πολύ.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (17 votes)

Συστατικά:

300 ml.μπύρα 
4 φέτες καπνιστό χοιρινό, πάχους 1,5 εκ.( χωρίς κόκαλο)
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 φέτες ανανά κονσέρβας
4 τηγανίτες ή 4 φέτες γερμανικό ψωμί σίκαλης

5 κουταλιές της σούπας μέλι

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες:

Ζεσταίνετε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο μαζί με το ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρετε τις φέτες του καπνιστού χοιρινού ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε το χοιρινό και ρίχνετε στο τηγάνι τον ανανά καλά στραγγισμένο. Προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και δυναμώνετε τη φωτιά. Γυρίζετε τις φέτες του ανανά μέσα στη σάλτσα του μελιού. Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Σβήνετε με τη μπίρα και προσθέτετε το υπόλοιπο μέλι. Βράζετε μέχρι η σάλτσα να δέσει. Τοποθετείτε σε πιάτα τις τηγανίτες ή τις φέτες ψωμιού.Από πάνω βάζετε τις φέτες του καπνιστού χοιρινού και γαρνίρετε με τις ροδέλες του ανανά. Περιχύνετε με τη σάλτσα μελιου και μπίρας και σερβίρετε αμέσως.