BACK

Γρήγορο ψωμί μπύρας με ελιές, κρεμμύδια και αρωματικά

Ένα τόσο αρωματικό ψωμί που αποτελεί ορετικό από μόνο του! Δε χρειάζεται καθόλου χρόνο, καμία ιδιαίτερη μαγειρική δεξιότητα. Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα και γρήγορα όλοι και να το απολαύσουν ακόμα πρισσότεροι!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (1 vote)

Συστατικά:

3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ.  μαγειρική σόδα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλο αβγό χτυπημένο
1 ½ φλ. μπύρα
½ φλ. κομμένα κρεμμύδια
½ φλιτζάνι κομμένες ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. φρέσκια κομμένη μέντα
1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C

1. Ανακατεύουμε τα τέσσερα πρώτα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.

2. Φτιάχνουμε μία κοιλότητα στο κέντρο και προσθέτουμε το αβγό, την μπύρα, τα κρεμμύδια, τις ελιές και τα αρωματικά. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. 

3. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα ψωμιού και ψήνουμε στη μέση του φούρνου για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο ψωμί.

4. Βγάζουμε το ψωμί από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.