BACK

Γεμιστά κουλουράκια με κρέμα

Τα γεμιστά μπισκότα είναι φετίχ! Από τις αγαπημένες γεύσεις όλων και κυρίως των παιδιών. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε λίγη λιωμένη κουβερτούρα ή 2-3 κουταλίτσες κακάο, ώστε να μετατρέψετε την κρέμα σε σοκολάτα ή διαφορετικά να γεμίσετε τα κουλουράκια με μαρμελάδα ή αλεσμένα φρούτα κομπόστα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ψιλή ζάχαρη
1 φλ. μαλακό βούτυρο
ξύσμα από ένα λεμόνι
2 κρόκους αβγού
μία πρέζα αλάτι
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση
3 κρόκους αβγού
3 κ.σ. ψιλή ζάχαρη
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C

1. Ρίχνουμε την πρώτη δόση από το αλεύρι σε ένα μπολ και σχηματίζουμε στο κέντρο του ένα βαθούλωμα.

2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, τους κρόκους των αβγών και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.

3. Ανοίγουμε τη ζύμη, σε πάχος 6 χιλ. και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια, με μια στρογγυλή φόρμα για κουλουράκια.

4, Για την κρέμα, χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι.

5. Σ' ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε το γάλα με το αλάτι και τη βανίλια, αφήνουμε να πάρουν βράση και προσθέτουμε το μείγμα των αβγών. Βράζουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να "δέσει". Την αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνεια τη με διάφανη μεμβράνη  για να μην κάνει πέτσα.

6. Ρίχνουμε ένα κουταλάκι γέμιση πάνω σε κάθε στρογγυλό κομμάτι ζύμης, το διπλώνουμε στα δύο, ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο, και πιέζουμε τις άκρες με ένα μικρό πιρούνι για να κλείσουν.

7. Τοποθετούμε τα γεμιστά κουλουράκια σε ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο και πασπαλίσει με λίγο αλεύρι

8. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

9. Μόλις κρυώσουν, πασπαλίζουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη άχνη.