BACK

Γέμιση για γαλοπούλα με καλαμποκόψωμο και ξερά φρούτα

Στην Αμερική δεν γεμίζουν την γαλοπούλα με συκωτάκια και ρύζι όπως κάνουμε εμείς αλλά με καλαμποκόψωμο. Η γλύκα του καλαμποκιού δένει άψογα και με το cranberry sauce που συνήθως την συνοδεύει. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.8 (4 votes)

Συστατικά:

50 γρ βούτυρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κλωνάρι σέλερυ
500 γρ ψωμί από καλαμπόκι 
250 γρ βερίκοκα
250 γρ δαμάσκηνα
200 γρ σταφίδες μαύρες
½ λίτρο μαυροδάφνη
από 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, μπαχάρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σέλερυ στο βούτυρο, συνεχίζουμε με τα φρούτα ψιλοκομμένα και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε με το ψωμί τριμμένο και τα μπαχαρικά.

Σημείωση: Η συνταγή αυτή είναι για περίπου 4 κιλά γαλοπούλα.

Tips

Είναι καλύτερα το ψωμί να είναι μπαγιάτικο.