BACK

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα δυόσμου

Ωραία παραλλαγή σε γεύση, αρώματα και εμφάνιση για την αγαπημένη φάβα, πρωταγωνίστρια στο τραπέζι όλο το χρόνο, αλλά ειδικά το καλοκαίρι με μια κρύα μπυρίτσα στη σκια των αρμυρικιών! 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

250 γρ. φάβα
3 κρεμμύδια ξερά
1 καρότο
100 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο
1/2 φλ. ξίδι
1 φλ. μαυροδάφνη
5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες:

  • Πλένουμε καλά τη φάβα και τη στραγγίζουμε.

1. Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε τη φάβα να βράσει μαζί με ένα κρεμμύδι καθαρισμένο, ολόκληρο όπως είναι και ένα καρότο, για 30 λεπτά περίπου. Ξαφρίζουμε στην αρχή και στη συνέχεια ανακατεύουμε τακτικά για να μη κολλήσει στον πάτο

2.  Αλατίζουμε στο τέλος του βρασίματος και την περνάμε από το μπλέντερ ή τον μύλο των λαχανικών.

3. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα άλλα δυο κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.

4. Σβήνουμε με το ξίδι και την μαυροδάφνη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου συμπληρώνοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.

5. Για τη σάλτσα του δυόσμου χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το σκόρδο και τα φύλλα του δυόσμου.

Σερβίρουμε την φάβα στο πιάτο, απλώνουμε επάνω τα καραμελώμενα κρεμμύδια, περιχύνουμε με τη σάλτσα δυόσμου και γαρνίρουμε με ψημένα αμύγδαλα.