BACK

Cassoulet με κοτόπουλο και πορτοκάλι

Το κασουλέ είναι μία από τις πιο αγαπημένες μας γαλλικές συνταγές που από τα χέρια του σεφ Τσανακλίδη φαντάζει ακόμα καλύτερη.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.4 (5 votes)

Συστατικά:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
3 πορτοκάλια
3 φινόκιο
3 κρεμμύδια
300 γρ. ελιές πράσινες
Ελαιόλαδο
1 ποτ. κρασί λευκό
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε στην άκρη.
Σε μια γάστρα προσθέτουμε ελαιόλαδο, τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και καλύπτουμε με φέτες πορτοκαλιού.
Στον αποχυμωτή, στύβουμε 2 πορτοκάλια και προσθέτουμε στη γάστρα το χυμό τους.
Βάζουμε επίσης το κρεμμύδι σε ροδέλες, το φινόκιο σε φετούλες, τις ελιές, το κρασί, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για δύο ώρες.

Tips

Μέσα στη γάστρα μπορείτε να προσθέσετε πριν το ψήσιμο και 3-4 σκελίδες σκόρδου όπως και μερικά φύλλα φασκόμηλου που ταιριάζει τέλεια στο συγκεκριμένο πιάτο.