BACK

Αντιναχτές (ή ατίναχτες)

Αφότου έγινε βασική τροφή,  η υγιεινή και φτηνή πατάτα, είναι σχεδόν απαραίτητη στη μαγειρική και γνωρίζει την πιο πλούσια γκάμα συνταγών απ' όλα τα λαχανικά,  ξεκινώντας από τα πιο απλά και λαϊκά εδέσματα και φτάνοντας στα πιο εξευγενισμένα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

½ κιλό πατάτες μικρές
1 κρασοπότηρο κρασί άσπρο
½ κουταλάκι κόλιανδρο φρέσκο
½ κουταλάκι μπούκοβο
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζετε και κόβετε στη μέση τις πατάτες.

Τις ρίχνετε σε τηγάνι, όπου έχετε ζεστάνει το λάδι, για να ροδοκοκκινίσουν.

Με ένα κουτάλι βγάζετε το λάδι και ρίχνετε το κρασί για να τις σβήσετε, τις πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και κοπανισμένο μπούκοβο.

Τις σερβίρετε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.