BACK

Υγρό Κέικ Σοκολάτας

Ένα Υγρό Κέικ Σοκολάτας που πραγματικά λιώνει στο στόμα μας μαθαίνει ο Σεφ Παρλιάρος

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (8 votes)

Συστατικά:

150 γρ.ζάχαρη
300 γρ.κουβερτούρα 70%κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
50 γρ.φιλέ αμύγδαλο
4 αυγά
230 γρ.αμύγδαλο σκόνη
150 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ.κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
30 γρ.μαύρο ρούμι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

200 γρ.κουβερτούρα 55%κακάο
50 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
60 γρ.κρέμα γάλακτος 35%
1 σφηνάκι χυμός πορτοκάλι

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο μαζί και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.Ομογενοποιούμε πολύ καλά και χτυπάμε την ζάχαρη στο μίξερ μαζί με τα αυγά έως ότου αφρατέψει.Ενσωματώνουμε το μείγμα σοκολάτας με τα κτυπημένα αυγά, την αμυγδαλόσκονη,το αμύγδαλο φιλέ το οποίο έχουμε ήδη βάλει στο φούρνο στους 160βαθ.για να ροδίσει,προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού,το μπέικιν πάουντερ και το ρούμι και ανακατεύουμε πολύ καλά.Βάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή φόρμα,βουτυρωμένη κ αλευρωμένη,διαμέτρου 24εκ.και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθ.για 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί η σε φούρνο μικροκυμάτων προσθέτουμε το βούτυρο,την κρέμα γάλακτος τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκάλι.Ανακατεύουμε πολύ καλά,αφήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί και μ αυτό καλύπτουμε το κέικ όταν είναι κρύο.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: